Zeytin ağaçları ile ilgili kanun

Madde 1 – Alelümum aşılı zeytinlerin bakım, tımar ve toplanma ve sıklarının kökletme ve yeniden fidan dikme suretile meydana getirilecek zeytinliklerin tesis ve yetiştirme, yabani zeytinliklerin açma ve aşılama işleri Tarım ve Köyişleri Bakanlığının direktifi altında yapılır.

Zeytin Kanunu Nedir?

Zeytin ağaçlarını izinsiz kesenler veya sökenlerden 3573 sayılı Kanun'un 20 inci maddesi gereği ağaç başına iki milyon liradan beş milyon liraya kadar hafif para cezası alınır. Kesilen ve sökülen ağaçlar müsadere edilir. Madde 30 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Zeytin ile ilgili kanun ne zaman çıktı?

Atatürk ün sağlığında başlayan zeytinciliğin ıslahı konusu ölümünden 2,5 ay sonra 26/01/1939 yılında kanun olarak çıkmıştır. Bence bu ivme ile 50 li yıllara kadar zeytinciliğe verilen önem devam edebilmiştir.

Zeytin ağaçları kesilebilir mi?

Oysa, Zeytinciliğin Islahı ve Yabanilerinin Aşılattırılması Hakkında Kanun'a göre, kısaca Zeytin Kanunu'na göre, tek bir zeytin ağacı kesilemez, zeytinlikler yok edilemez.

Zeytin ağacı sökmek yasak mı?

Zeytin ağaçlarının sökülmesi de, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın iznine tabi olacak. … İzinsiz kesenler veya sökenlere ağaç başına 2 bin TL idari para cezası verilecek.

Zeytinlikler imara açılacak mı?

“Zeytin ve zeytinliklerimizin kıymetini biliyor, onları korumak için her türlü tedbiri alıyoruz. Sayın Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin talimatlarıyla, 3573 Sayılı Zeytinliklerin Islahı ve Koruma Kanununa göre 1 metrekare zeytin arazisini imara açmıyoruz.

Yabani zeytin ağacına ne denir?

ZEYTİN AĞACININ YAŞAMI Ekilmeden, kendiliğinden yetişen zeytine; yabani zeytin veya delice (oleaster) denir.

Zeytinlik vasfı nedir?

Adı üzerinde tarım arazileri üzerinde tarım yapılan arazilerdir ve imar parselleri olmadığından üzerlerine ruhsatlı binalar yapılamaz. Bu araziler bağ, bahçe, tarla, zeytinlik, tarım vb. olarak farklı isimlerle adlandırılabilirler.